Бутулізм знову "бере у лещата" Рівненщину

Бутулізм знову
0
Бутулізм знову "бере у лещата" Рівненщину

На Рівненщині за останній тиждень серпня зафіксована два випадки ботулізму. 

У Гощанському районі жінка з’їла неякісний сальтисон, а у Сарненському районі чоловік з’їв домашню тушонку. «Вбивче» тушковане мясо з чоловіком вживали ще двоє людей, а заразився один. На щастя людей вдалось врятувати, нині їх життю та здоров’ю нічого не загрожує. 

Про ситуацію розповідає головний спеціаліст відділу санепіднагляду Держпродспоживслужби в області Тетяна Мамчур:

Стан хворих був важким, вони лікувались у інфекційному відділенні. Вчасно їм надійшов та був введений антитоксин протибутуліністичний. Нині їх життю нічого не загрожує. Звичайно, що ботулізм це дуже серйозна проблема, і ми робимо акцент на профілактиці, тобто слідкувати за продуктами харчування. Дуже обережним треба бути із консервацією, особливо домашньою. 


Фахівці Держпродспоживслужби області нагадали, що домашню консерву необхідно прогрівати перед вживанням не менше 10 хвилин. Варто відзначити, ботулізм - гостра токсикоінфекція, що міститься в неправильно приготованих консервах. 

Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти викликають групові, «сімейні» спалахи захворювань.

0
# Рівненщина # бутулізм
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині від вибуху серйозно постраждали батько з сином
0
Читати далі
На Рівненщині під час застілля чоловік приревнував дружину та вбив знайомого
0
Читати далі
У Рівному в квартирі вибухнув газ
0
Читати далі
На Рівненщині після гостювання чоловік відрубав знайомому пальці
0
Читати далі
У Рівненському районі в ДТП загинув пішохід
0
Читати далі
Незаконну вирубку дерев виявили на Рівненщині
0
Читати далі
Нова гімназія в Рівному: запрошують у колектив креативних керівників гуртків та педагогів
0
Читати далі
В ДТП біля Рівного загинув водій
0
Читати далі
Військовим можуть обмежити доступ до азартних ігор
0
Читати далі