Чи дозволять "ДАК "Українські поліметали" користуватися надрами Рівненщини?

Чи дозволять
0
Чи дозволять "ДАК "Українські поліметали" користуватися надрами Рівненщини?

Екологічна комісія обласної ради розглянула питання про надання надр у користування «ДАК «Українські поліметали»

30 травня відбулося засідання постійної комісії Рівненської обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Повідомляє Рівненська обласна рада.

Упродовж засідання члени комісії розглянули подання Державної служби геології та надр України про погодження надання надр у користування публічному акціонерному товариству «ДАК «Українські поліметали» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину, ділянки «Єльне», що знаходиться у Рокитнівському районі.

За словами генерального директора «Українських поліметалів» Костянтина Лісничого частина земель, на котрих компанія планує провести геологічні роботи, вже були порушені внаслідок дій незаконних старателів. Відтак, провівши роботи з довидобутку бурштину на таких ділянках. Державна акціонерна компанія зобов’язується рекультивувати їх та повернути до природнього стану. У протилежному випадку вони так і залишаться порушеними.

Окрім того на засіданні комісії були присутні представники громади сіл Томашгород, разом із сільським головою, та Єльне, які були проти надання комісією дозволу. Представники громади висловили ряд побоювань стосовно наповнення місцевого бюджету за рахунок промислово-дослідної розробки ділянки.

Володимир Валявка зазначив, що під час минулого засідання комісії, кілька тижнів тому, депутати вже розглядали питання про надання погодження на геологозвідку для «Українських поліметалів», тоді депутати погодили таке рішення з кількома пересторогами. За цей час представники мали надати документи, які підтверджують, той факт, що сто відсотків акцій компанії належать державі та укласти інвестиційні угоди із територіальними громадами на землях яких мають здійснюватися роботи.

- По суті, саме невиконання останньої частини – укладання угод, - і викликало обурення місцевих мешканців. Незважаючи на те, що ми завжди підтримуємо державні компанії у їх намаганнях законно видобувати бурштин, ми не можемо йти проти волі громади. Тому комісія рекомендує погодити надання дозволу, але за умови підписання інвестиційної угоди та порозуміння з місцевою громадою, - зазначив голова комісії Володимир Валявка.

0
# Рівненщина # бурштин # надра # Українські поліметали
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі