Кого на Рівненщині бояться білоруси, проводячи військові навчання біля кордонів?

Кого на Рівненщині бояться білоруси, проводячи військові навчання біля кордонів?
0
Кого на Рівненщині бояться білоруси, проводячи військові навчання біля кордонів?

До початку білорусько-російських навчань залишилося кілька днів, а «найвищі чини» сусідніх держав вже «накаляють» ситуацію. З 14 по 20 вересня на території Білорусії біля кордону з Україною, який проходить північними районами Рівненщини, відбудуться навчання «Захід – 2017». Та військові генерали Білорусії вже заявляють про можливу присутність на Поліссі «Правого сектора».

«С 11 по 20 сентября на севере Ровенской области организация «Правый сектор» планирует разместить вооруженный отряды общей численностью до 200 человек для недопущения «вторжения» подразделений Вооруженных сил России со стороны Беларуси в период проведения и подготовки учения «Запад-2017», – заявив перший заступник Міністра оборони Білорусії Олег Белоконев, пише Sputnik.by.

Такі заходи безпеки білоруському генералу видаються смішними. Втім, далеко не до сміху жителям Полісся. Адже, як заявляла сторона, що проводить військові навчання, у них буде задіяно 13 тисяч військових з РФ та Білорусії, а також 700 одиниць військової техніки.

Свою оцінку цим навчанням вже дав військовий експерт з Рівного Тарас Жовтенко. Він припускає, що у цей період можливе загострення у північних «бурштинових» районах, мешканці яких можуть бути використанні у гібридних сценаріях:

«На Рівненщині, як мінімум, може бути використана ситуація навколо бурштину, будь-які проблемні моменти, особливо ті, які пов’язані з криміналітетом, з організованою злочинністю. Це завжди, як кажуть «придатне поле» для діяльності будь-яких спецслужб. Тому що набагато простіше працювати з місцевими кримінальними елементами і з організованою злочинністю в плані забезпечення себе зброєю і так далі. Бо це такі хлопці, що їм достатньо просто заплатити…

Те, що стосується того самого бурштину, наприклад, досить гостро це питання в підконтрольності копачів офіційній владі, і навіть підконтрольності окремих територій на Півночі – це велике питання. Туди ці ресурси можуть бути кинуті і в такий спосіб навіть ми можемо не побачити цього російського сліду, але саме це по собі загострення воно буде даватися взнаки і на життєздатності регіону і в цілому на ситуації в Україні»,

– розповів у інтерв’ю агенції новин «Рівне Інформаційне» рівненський військовий експерт. Самі військові навчання заплановані на середину вересня. Військовий експерт з Рівного радить жителям Рівненщини не панікувати та постійно моніторити ситуацію щодо того, що відбувається на прикордонній території з боку Білорусі.

На фото: генерал Белоконев, Sputnik.by

 
0
# Рівненщина # бурштин # незаконний видобуток бурштину # бурштинова мафія # навчання # Білорусь
Найцікавіші матеріали
Легковий автомобіль, ремонт приміщення ЦНАПу та ліфтів у Рівному: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині затримано правоохоронця, який налагодив схеми уникнення мобілізації
0
Читати далі
росія навряд чи спроможна захопити Харків без додаткових сил, але прагне заволодіти Вовчанськом
0
Читати далі
Чи потрібно українським дітям за кордоном ходити у дві школи: відповідь МОН
0
Читати далі
На Рівненщині затримали агента фсб, який готував ракетні удари по області
0
Читати далі
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі