На Здолбунівщині скажений кіт покусав чоловіка

На Здолбунівщині скажений кіт покусав чоловіка
0
На Здолбунівщині скажений кіт покусав чоловіка

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 26 листопада, було зареєстровано випадок сказу кота на території Здолбунівського району.

26 листопада року о 10.00 год. в Здолбунівську районну державну лікарню ветеринарної медицини житель с. Копиткове доставив труп безпритульного кота. При виїзді на місце події, спеціалістами районної державної лікарні ветеринарної медицини встановлено, що кіт 24 листопада покусав жителя с. Копиткове, а 25 листопада року його сусідці, яка намагалася зловити тварину. По проханню жителів села, з метою недопущення нанесення покусів іншим людям та тваринам, місцевий мисливець застрілив даного кота. Спеціалісти державної ветеринарної медицини Здолбунівського району відібрали патматеріал і направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де встановлено захворювання кота на сказ. Труп тварини спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції "Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин". Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контакти хворого кота з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Випадок сказу безпритульного кота зареєстровано на території неблагополучного пункту,  оголошеного 22 жовтня по випадку сказу кота в селі Миротин Здолбунівського району. Продовжуються накладені карантинні обмеження та виконання комплексного плану заходів по локалізації і ліквідації захворювання на сказ серед тварин.

 

 

Фото ілюстративне 

0
Суспільство # Рівненщина # сказ # Держпродспоживслужба # Скажений кіт
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі