Скандальна секта Мутяна добралась до Рівненщини? (ВІДЕО)

Скандальна секта Мутяна  добралась до Рівненщини? (ВІДЕО)
1
Скандальна секта Мутяна  добралась до Рівненщини? (ВІДЕО)

Схоже і до Сарн, що на Рівненщині, дістались ймовірні послідовники скандальної в Україні церкви «Відродження», яку ще називають релігійною сектантською організацією, оскільки їх служіння більше схожі на сеанси екзорцизму. Схоже, що «духовні наставники» розрахували усе правильно: це поліське місто давно вважають бурштиновою столицею, а тому спокуса залізти у гаманці місцевих жителів досить велика. Пастирі релігійних громад Полісся вже попереджають своїх вірян про можливих аферистів, які працюють «під прикриттям» Бога, пише Північ-інфо.

Як повідомляє пастор Андрей Яковишин, якого називають послідовником церкви «Відродження», на своєму ютубканалі, білоруська команда разом із християнами міста Сарни впродовж тижня проповідувала Євангеліє на вулицях та в будинках цього невеликого міста з населенням близько 30 тисяч людей. Ще навесні в будинку культури «Залізничників» зібралося більше ста чоловік, які «чекали відповідей від Бога та змін у житті». Пастор зазначає, що після служіння розпочались домашні групи, лідерами яких стали місцеві християни. Відео зі «служіння» у Сарнах нещодавно з’явилося в Інтернеті:

На білоруських сайтах знаходимо попередження про діяльність і на території Білорусії секти, представники якої є послідовниками київського духовного центра «Відродження». ЗМІ пишуть, що після того, як частина учасників центру кілька років тому залягла на дно після скандального викриття, інші продовжують свою діяльність в інших країнах та віддалених містах.

Віруючі Полісся, які не словом, а ділом служать Богу і щотижня відправляють на Схід допомогу, як місцевому населенню, так і солдатам, радять від таких повчань лжепроповідників триматися якомога подалі.

«Це щось для нас незрозуміле, ми завжди попереджаємо братів та сестер із нашої церкви про таких непорядних людей, які просто заробляють гроші прикриваючись релігійністю. Нічого спільного з Богом чи вірою там немає, вони перекручують усі релігійні поняття. Але мають доступ всюди, шукають нових людей. Таке враження, що їх хтось прикриває зверху, оскільки вони мають певну недоторканість і мають свою власну охорону», – розповідає пресвітер однієї із найбільших релігійних громад Полісся – Церкви ХВЄ Володимир Бричка.

Лікарі твердять, що подібні сеанси церкви «Відродження» зомбують людей і видурюють у них гроші.  

«Шоу травмуюче, побудоване в комерційних цілях, маніпулятори "внедряються" у психіку людини», – аналізують відео зі «служінь» медики.

Психолог-криміналіст Юрій Ірхін пояснив вплив цих «служінь» на людей:

«Активно застосовуються методи нейролінгвістичного програмування. І основна технологія – це сугестивна технологія – навіювання на яву. Людей вводять в транс технічними засобами: гучною ритмічною музикою, мінливою кольоровою гамою, ефектом маятника, що біжать вогниками. У цьому стані людина стає гіпердовірливою, вірить усьому, що говорять, тому все, що відбувається людиною сприймається за чисту монету».

Засновником однієї з найбільших релігійних сектантських організацій України – Духовного центру «Відродження» вважають бізнесмена Володимира Мунтяна.

Та не дивлячись на громадський осуд та широку антирекламу у ЗМІ його церква має розгалужену сітку послідовників.

1
# Рівненщина # Сарни # секта
Найцікавіші матеріали
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі